Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Kežmarská a levočská nemocnica majú nízky počet nakazených pacientov

Na archívnej snímke budova Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Obe nemocnice majú vyhradených viacero covidových lôžok a momentálne sú ich kapacity postačujúce.

Levoča/Kežmarok 3. februára (TASR) – Dve nemocnice na Spiši majú nízky počet pacientov s ochorením COVID-19. V Nemocnici Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku sú hospitalizovaní štyria pozitívni pacienti, dvaja sú na umelej pľúcnej ventilácii. V levočskej nemocnici na internom covid oddelení leží 12 pozitívnych pacientov, na oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny si napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu vyžadujú dvaja. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková.

Obe nemocnice majú vyhradených viacero covidových lôžok a momentálne sú ich kapacity postačujúce. Pavliková ozrejmila, že levočská nemocnica ich má 30, s umelou pľúcnou ventiláciou sú k dispozícii štyri lôžka. Kežmarská nemocnica má zase desať kyslíkových lôžok a tri s umelou pľúcnou ventiláciou.

Počet pozitívnych zamestnancov v oboch nemocniciach je nízky. „V levočskej nemocnici ich je šesť a v karanténe sú ďalší štyria. Kežmarská nemocnica eviduje troch pozitívnych zamestnancov, ďalší dvaja sú v karanténe,“ ozrejmila hovorkyňa.

Ako doplnila, zriadenie vakcinačného centra sa v nemocnici v Kežmarku zatiaľ neplánuje, bude len druhé kolo očkovania zamestnancov zaočkovaných prvou dávkou vakcíny.