Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

DÁVAJTE SI POZOR: Kežmarská nemocnica eviduje zvýšený počet zranení

Ilustračné foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Používanie krémov s dostatočným faktorom a ochrana hlavy je podľa zdravotníkov dôležitá pri horúčavách na dovolenkách v zahraničných destináciách.

Kežmarok 31. júla (TASR) - Kežmarská nemocnica eviduje zvýšený počet zranení v súvislosti s letnými aktivitami. Uviedla to primárka centrálnych operačných sál a chirurgička nemocnice Lýdia Wikarská s tým, že vyšší výskyt úrazov evidujú najmä pri pádoch z kolobežky.

"Okrem toho sa stretávame s bežnými zraneniami pádov z bicykla, kolieskových korčúľ či trampolín," dodala Wikarská. Zdravotníci sa podľa nej stretli aj s ojedinelými prípadmi zranení, ktoré si ľudia domov priniesli z letnej dovolenky pri mori. "Tento rok a po minulé roky sme sa už zaoberali aj s odstraňovaním tŕňov morského ježka z nôh či ošetrením od popŕhlenia medúzou," konkretizovala primárka.

V každom prípade je podľa nej dôležitá dostatočná prevencia a ochrana voči možným úrazom, a to nosením ochrannej prilby pri bicyklovaní a vhodnej obuvi pri turistike. Používanie krémov s dostatočným faktorom a ochrana hlavy je podľa zdravotníkov dôležitá pri horúčavách na dovolenkách v zahraničných destináciách. "Nesmierne dôležité je aj dodržiavanie dostatočného pitného režimu, aby sa predchádzalo dehydratácii. Apelujeme aj na dostatočnú obozretnosť v prípade turistiky a dovolenky na horách, kde je potrebné zohľadniť vlastné možnosti a dbať na opatrnosť voči sebe a ostatným," uzatvára Wikarská.