Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Kežmarská nemocnica zažila v máji babyboom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Palkovič

Najťažším bábätkom bolo dievčatko s váhou 4400 gramov, naopak, najmenší prírastok za mesiac máj bol chlapček s váhou 1650 gramov.

Kežmarok 11. júna (TASR) – Spomedzi 361 detí, ktoré sa od začiatku tohto roka narodili v Nemocnici Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, ich 86 prišlo na svet v máji. Za "babyboomom", ktorý zariadenie v posledných týždňoch zažíva, vidí Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú kežmarská nemocnica patrí, záujem o tamojšiu pôrodnicu zo strany budúcich matiek aj zo vzdialenejších oblastí.

"V mesiaci máj sme mali v tomto roku doposiaľ najvyšší počet novorodencov. Z počtu 86 bolo 47 chlapcov a 39 dievčat. Najťažším bábätkom bolo dievčatko s váhou 4400 gramov, naopak, najmenší prírastok za mesiac máj bol chlapček s váhou 1650 gramov," informovala vedúca sestra novorodeneckého oddelenia Alžbeta Pokrivčáková.

Okrem tradičných mien, ako Anna, Michal, Adam a Jozef, dostali novorodenci i mená, ako Mia, Leon, Rania, Melánia, Tanya, Melisa, Ozan, Sajmon či Brian.