Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 27. máj 2024Meniny má Iveta
< sekcia Regióny

Kino Hron v Žiari nad Hronom vlani navštívilo takmer 13.000 divákov

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Samospráva ďalej uvádza, že ceny vstupného ako aj poskytované zľavy ostávajú v tomto roku nezmenené. Zároveň pripomína, že na konci minulého roka spustilo kino aj online predaj vstupeniek.

Žiar nad Hronom 10. januára (TASR) - Návštevnosť žiarskeho Kina Hron vlani stúpla. V roku 2023 ho navštívilo celkom 12.853 divákov, čo je o 700 viac ako rok predtým. Informovalo o tom mesto Žiar nad Hronom na svojej internetovej stránke.

Vedúca Hronu Lenka Nitrayová priblížila, že vlani sa podarilo žiarske kino zmodernizovať. Vďaka dotácii z ministerstva kultúry podľa jej slov vymenili kino-projektor za výkonnejší a sporivejší, staré ozvučenie v sále za kompletne nové profesionálne reproduktory a kúpili aj germicídne žiariče na dezinfekciu sály.

Samospráva ďalej uvádza, že ceny vstupného ako aj poskytované zľavy ostávajú v tomto roku nezmenené. Zároveň pripomína, že na konci minulého roka spustilo kino aj online predaj vstupeniek. Okrem premietania filmových noviniek bude kino v tomto roku realizovať aj filmové festivaly ako napríklad Expedičná kamera, Snow film fest či Kino na schodoch.