Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Knižnica Antona Bernoláka v Nových Zámkoch hľadá mladých poviedkarov

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk - Viktória Brincková

Súťaž je určená pre mladých ľudí od 15 do 25 rokov, ktorí vytvoria originálnu poviedku na ľubovoľnú tému.

Nové Zámky 8. februára (TASR) - Knižnica Antona Bernoláka v Nových Zámkoch vyhlásila prvý ročník celoslovenskej autorskej súťaže s názvom Jurík očami mladých. Ako sa uvádza v propozíciách, cieľom súťaže je povzbudiť mladých ľudí v tvorbe literárnych diel. "Vzorom im bude spisovateľ, novinár, politológ a novozámocký rodák Ľuboš Jurík," uviedli organizátori.

Súťaž je určená pre mladých ľudí od 15 do 25 rokov, ktorí vytvoria originálnu poviedku na ľubovoľnú tému. "Považujeme za dôležité podporovať mladé talenty a zároveň si pripomínať spoločensky významné osobnosti. Jurík bol všestranne nadaným spisovateľom, autorom detektívnych románov, životopisov, odborných titulov i poviedok. Preto nechávame mladým ľuďom voľnú ruku pri výbere témy a žánru súťažnej poviedky," povedala riaditeľka knižnice Helena Bohátová.

Súťažné poviedky bude hodnotiť odborná komisia, v ktorej zasadne spisovateľ a novinár Ľubo Olach, prekladateľka a vysokoškolská pedagogička Jitka Rožňová a stredoškolská pedagogička a kurátorka výstav Beáta Nociarová. "Poviedky je potrebné doručiť elektronicky do pondelka 19. júna na e-mailovú adresu knižnice. Vyhodnotenie súťaže sa uskutoční v piatok 29. septembra. Víťazné práce budú zverejnené v elektronickom zborníku na webovej stránke knižnice," doplnili organizátori.