Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Knižnica v Beluši dostane stovku kníh pre náročnejších čitateľov

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk - Viktória Brincková

Asi tretinu z nových titulov tvoria knižky pre detského čitateľa od skorého veku až po tínedžerov.

Beluša 18. novembra (TASR) – Takmer stovku nových knižných titulov dostane obecná knižnica v Beluši. Uspela vo výzve Fondu na podporu umenia. Informovala o tom Jana Huliačková zo sekretariátu starostu obce.

Projekt Tam, kde to dýcha knihami sa podľa nej zameriaval najmä na nákup náučnej, odbornej, detskej literatúry a beletrie. Obec bola v projekte úspešná a získala dotáciu vo výške 1200 eur s povinným desaťpercentným spolufinancovaním obce. Do knižnice pribudne 98 titulov, ktoré ulahodia aj náročnejšiemu čitateľovi a podnietia ho k návšteve obecnej knižnice.

Keďže z financií na nákup kníh z obecného rozpočtu v hodnote asi 1000 eur sa dopĺňa knižničný fond najmä bestsellerovou, populárnou literatúrou, dotáciu chcela obec využiť najmä na doplnenie zoznamu kníh o tituly, ktoré potešia náročnejšieho čitateľa aj s vyhraneným vkusom.

Asi tretinu z nových titulov tvoria knižky pre detského čitateľa od skorého veku až po tínedžerov. Detská literatúra najčastejšie podlieha opotrebovaniu a rýchlemu obehu, jej fond je potrebné neustále obnovovať.