Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Regióny

Knižnica v N. Zámkoch pripravila pre deti sériu podujatí

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dušan Hein

Ako informovala knižnica, pre žiakov zo Základnej školy (ZŠ) Mostná je pripravené podujatie s názvom O Šoškovi, čo všetko bral doslova.

Nové Zámky 9. decembra (TASR) - Novozámocká knižnica pripravila na 12. decembra sériu podujatí určeným školákom. Ponúknu interaktívne aktivity, besedu i tvorivé dielne.

Ako informovala knižnica, pre žiakov zo Základnej školy (ZŠ) Mostná je pripravené podujatie s názvom O Šoškovi, čo všetko bral doslova. "Žiaci si spolu s knihovníčkou prečítajú príbeh od slovenskej autorky Marty Hlušíkovej a nakreslia vlastného knižného hrdinu, ktorému priradia vlastnosti a schopnosti. Súčasne budú diskutovať o tom, čo by poradili spisovateľom, ktorí stratili fantáziu," uviedli organizátori.

Deti zo ZŠ Hradná sa zasa zúčastnia na interaktívnom podujatí, ktoré bude venované mýtom a astronómii. Dozvedia sa na ňom informácie o súhvezdiach, ktoré sa spájajú s konkrétnymi mýtami a legendami. "Pre stredoškolákov organizujeme v rovnaký deň besedu s autorkou fantasy literatúry píšucou pre mladých i dospelých Adrianou Bolyovou. Zároveň budú pre deti v klubovni pripravené vianočné tvorivé dielne," pripomenula knižnica.