Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Knižnica v N.Zámkoch pripravuje aj v 2023 podujatia pre základné školy

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dušan Hein

V tento deň sa zúčastnia deti zo ZŠ G. Czuczora s vyučovacím jazykom maďarským na dramatizácii rozprávky O siedmich súrodencoch.

Nové Zámky 9. januára (TASR) - Knižnica Antona Bernoláka v Nových Zámkoch bude aj v roku 2023 pokračovať v spolupráci so základnými školami (ZŠ). Prvé podujatia pre žiakov pripravuje na 16. januára.

V tento deň sa zúčastnia deti zo ZŠ G. Czuczora s vyučovacím jazykom maďarským na dramatizácii rozprávky O siedmich súrodencoch. "Súčasťou podujatia bude interaktívna hra, v rámci ktorej si žiaci budú vytvárať svoj imaginárny svet. Cieľom tohto podujatia je rozvoj fantázie, predstavivosti a vizualizácie detí," uviedla pracovníčka knižnice Natália Nagyová.

V rovnaký deň prídu do knižnice aj deti zo ZŠ Devínska, aby sa tam zúčastnili na interaktívnej prednáške na tému Recyklácia alebo čo už naši predkovia vedeli. "Zistia na nej, aký význam má triedenie odpadu a recyklovanie. Zoznámia sa aj s tipmi na využitie odpadu a spoznajú tiež výhody zdieľania kníh, hračiek, oblečenia či dopravy. Prednášky a tvorivé aktivity zamerané na environmentálnu výchovu sú novinkou knižnice v tomto školskom roku," doplnila Nagyová.