Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Trnavský kraj pozýva návštevníkov na jesenné prechádzky prírodou

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk - Viktória Brincková

Lesopotulky sa stali súčasťou pravidelnej ponuky produktov, ktoré približujú návštevníkom zaujímavosti Trnavského kraja.

Trnava 31. augusta (TASR) - Po jarných komentovaných prechádzkach v prírode pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj ich pokračovanie. TASR o tom informoval Martin Palkovič z KOCR Trnavský kraj.

Lesopotulky sa stali súčasťou pravidelnej ponuky produktov, ktoré približujú návštevníkom zaujímavosti Trnavského kraja. Kuchynsko-orešanský kras, Majdánsky chotár alebo Obrázková hora pri Piešťanoch sú niektoré z lokalít, do ktorých budú na jeseň smerovať turisti. Pod Vápenkovou skalou v Brezovských Karpatoch nájdu prameň rieky Trnávka, dozvedia sa, ako vznikli piesočné duny na Záhorí a prečo ich chcela Mária Terézia nahradiť borovicami.

Aj tentoraz budú sprievodcami výletníkov geológ, zoológ a lesný pedagóg a konajú sa každú sobotu od 30. septembra do 11. novembra. "Okrem závrtov a iných geologických zaujímavostí odborníci upozornia turistov napríklad na gammarusy - vzácne miniatúrne riečne kôrovce. Novinkou jesennej sezóny je výlet s názvom Raky v Malých Karpatoch," uviedla Petra Hencelová z KOCR Trnavský kraj.

Lesopotulky sa konajú za každého počasia. "Je preto dobré pripraviť sa aj na menej priaznivé poveternostné podmienky. Turistom odporúčame vziať si nepremokavú obuv a pršiplášť. Všetky podrobnosti sú dostupné cez web stránku krajzazitkov.sk," doplnila Hencelová.