Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

KOCR Trnavský kraj: Prezentovali sme sa na veľtrhoch v Dubaji

Na snímke Synagóga - Centrum súčasného umenia v Trnave Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Po otvorení prvého zahraničného zastúpenia, ktoré v Dubaji funguje od januára 2023, ide o ďalší krok na prilákanie turistov z krajín okolo Perzského zálivu.

Trnava 28. mája (TASR) – Trnavský kraj sa ako jediná slovenská destinácia prezentovala na veľtrhoch cestovného ruchu na Blízkom východe ATM Dubaj v Spojených arabských emirátoch a Riyadh Travel Fair v hlavnom meste Saudskej Arábie Rijáde. TASR o tom informoval Martin Palkovič z Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj.

Po otvorení prvého zahraničného zastúpenia, ktoré v Dubaji funguje od januára 2023, ide o ďalší krok na prilákanie turistov z krajín okolo Perzského zálivu. "Ambíciou je prilákať obyvateľov Bahrajnu, Kuvajtu, Ománu, Kataru, Saudskej Arábie, ale ajSpojených arabských emirátov. Práve návštevníci ztýchto krajín prichádzajúdo Európy a hľadajú kvalitnú kúpeľnú starostlivosť, ktorú im vieme ponúknuť," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Trnavský kraj sa predstavil nie len ako kraj liečivých prameňov. "Dôraz bol kladený aj na možnosti aktívneho trávenia voľného času vprírode – napríklad nenáročnými výletmi do Malých Karpát alebo splavmi tunajších riek. Pre rodiny sdeťmi sú lákadlom aj akvaparky, hrady azámky. Ľudia zBlízkeho východu oceňujú tiež dostupnosť európskych metropol – Bratislavy, Viedne aBudapešti," informoval Palkovič.

"Absolvovali sme množstvo stretnutí s existujúcimi i potenciálnymi partnermi. Hovorili sme s nimi o príprave balíčkov reflektujúcich špecifické potreby dovolenkárov prichádzajúcich z Blízkeho východu," doplnila riaditeľka KOCR Trnavský kraj Agáta Mikulová.