Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Investičné projekty v Kokave nad Rimavicou čakajú na schválenie

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Aj keď okres a samotná obec majú pomerne vysokú mieru nezamestnanosti, ľudia majú podľa starostu záujem bývať v tejto obci.

Kokava nad Rimavicou 8. júna (TASR) - V Kokave nad Rimavicou v okrese Poltár by mali začať stavať obecnú telocvičňu s fitnescentrom. Športový stánok, ktorý v obci s približne 2750 obyvateľmi dlhodobo chýba, by mal vyrásť v areáli futbalového ihriska.

"Podobne ako aj ďalšie investičné akcie v obci, aj táto je aktuálne pripravená, s vysúťaženým dodávateľom, ale stále prebieha kontrola verejného obstarávania v Pôdohospodárskej platobnej agentúre, keďže finančné prostriedky na stavbu sme získali od Miestnej akčnej skupiny (MAS) Malohont," povedal TASR starosta Ján Chromek.

Od MAS Malohont získali 100.000 eur, zvyšok pôjde z rozpočtu obce. Podľa Chromeka sa súťažou podarilo znížiť cenu na 316.000 eur.

V procese kontroly je rovnako aj projekt rekonštrukcie troch miestnych komunikácií, na ktorý získali z eurofondov asi 170.000 eur.

Starosta verí, že v lete sa už naplno rozbehne aj dlho očakávaná prestavba starého kina na nájomné byty. Realizáciou projektu sa opravia chátrajúce priestory v centre obce a pre rodiny vznikne 11 bytov. Prestavba sa realizuje prostredníctvom externého dodávateľa.

"Objekt starého kina je z konca 30. rokov uplynulého storočia. Kino však skončilo na prelome 80. a 90. rokov, potom tam bola diskotéka a asi v polovici 90. rokov objekt vyhorel a odvtedy chátral," priblížil Chromek. Náklady na jeho prestavbu by mali dosiahnuť približne jeden milión eur.

Aj keď okres a samotná obec majú pomerne vysokú mieru nezamestnanosti, ľudia majú podľa starostu záujem bývať v tejto obci. "V poslednom období evidujeme zvýšený záujem o stavbu rodinných domov," doplnil starosta.