Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Komárno chce pokračovať v rekonštrukcii zariadenia pre seniorov

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Projekt nadväzuje na už zrealizované aktivity, ktoré sa na budove zariadenia uskutočnili prostredníctvom získaných dotácií z Environmentálneho fondu v rokoch 2019 a 2020.

Komárno 19. marca (TASR) – Mesto Komárno plánuje pokračovať v rekonštrukcii Zariadenia pre seniorov na Špitálskej ulici v Komárne. Mestské zastupiteľstvo odsúhlasilo predloženie žiadosti o poskytnutie dotácie z Environmentálneho fondu na realizáciu projektu Zníženie energetickej náročnosti zariadenia pre seniorov Komárno. V prípade úspešnosti projektu poslanci odsúhlasili zabezpečenie finančných prostriedkov na spolufinancovanie realizovaného projektu do výšky 19.924 eur.

Projekt nadväzuje na už zrealizované aktivity, ktoré sa na budove zariadenia uskutočnili prostredníctvom získaných dotácií z Environmentálneho fondu v rokoch 2019 a 2020. Zrealizované úpravy prispeli k zlepšeniu energetickej hospodárnosti budovy. "Podarilo sa nám zrealizovať výmenu výplní otvorov. Aktuálne by sme chceli realizovať zateplenie obvodových stien a plášťa budov," informovali zástupcovia zariadenia.

Celkový rozpočet projektu je vyčíslený na 398.461 eur. Výška požadovanej dotácie z Environmentálneho fondu je 378.537 eur, päťpercentné spolufinancovanie mesta predstavuje 19.924 eur.