Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Polícia v Komárne zaznamenala vlani výrazný nárast podnetov od občanov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Za posledné roky sa neustále zvyšuje aj počet priestupkov.

Komárno 2. februára (TASR) - Mestská polícia v Komárne zaevidovala vlani výrazný medziročný nárast podnetov od verejnosti a počet riešených prípadov. V minulom roku prijala linka mestskej polície 4587 oznámení, z ktorých vyplynulo 1632 prípadov. Oproti predchádzajúcemu roku sa počet prijatých oznámení zvýšil o 917 a počet konaní o 533 prípadov, informovala radnica.

Za posledné roky sa neustále zvyšuje aj počet priestupkov. Kým v roku 2021 evidovala komárňanská mestská polícia 3892 priestupkov, v roku 2022 ich bolo 4437 a v minulom roku 4874. Pokuty boli uložené približne v dvoch tretinách prípadov. Významná časť priestupkov sa týkala dopravy.

Mestskí policajti riešili 319 priestupkov proti verejnému poriadku, 42 prípadov krádeží a niekoľko občianskych sporov. V 111 prípadoch figurovali bezdomovci, potvrdila radnica. V 64 prípadoch pomáhala mestská polícia hasičom či štátnej polícii, aj v prípade nelegálnej migrácie.

Polícia 24 hodín denne monitoruje centrálny kamerový systém, ktorého pracovníci pracujú v chránenej dielni. V roku 2023 bol kamerový systém modernizovaný, boli inštalované nové kamery v hodnote 50.000 eur. Mesto plánuje aj zavedenie inteligentných riešení, ktoré umožnia kamerám automaticky odhaľovať ukradnuté autá a podozrivé predmety prostredníctvom ich prepojenia s centrálnou databázou.