Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Komárne vzniklo na sútoku Dunaja a Váhu nové oddychové miesto

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Mestské zastupiteľstvo už okrem toho schválilo peniaze na obnovu ciest a rozšírenie promenády.

Komárno 9. júna (TASR) - Na sútoku Dunaja a Váhu v Komárne vznikla nová oddychová zóna. Neďaleko lokality Špic ju podľa projektu mesta zrealizoval Slovenský vodohospodársky podnik.

V rámci prác došlo k spevneniu brehu, vybudovali sa bezpečné schody a odpočívadlá. "Okrem toho sa mestu podarilo získať späť od Slovenského pozemkového fondu úsek cesty na násype, ktorý smeruje na Špic. V priebehu niekoľkých týždňov preto môže byť odstránená aj časť z oplotenia. Vďaka tomu bude možné dostať sa až k miestu, kde sa stretávajú dve rieky," informovala radnica.

Mestské zastupiteľstvo už okrem toho schválilo peniaze na obnovu ciest a rozšírenie promenády. "Bude tak zabezpečená rovnomerná šírka cesty, ktorá dostane nový povrch. Vďaka novým dopravným pravidlám dostanú chodci, cyklisti a korčuliari viac priestoru pri vode. Vozidlá by mohli jazdiť na druhej strane, bližšie k priehrade. Pobrežie Váhu vďaka tejto zmene dostane v blízkej budúcnosti úplne nový vzhľad a bude slúžiť v prvom rade obyvateľom," uviedol mestský úrad.