Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Komárnianska nemocnica presťahuje do areálu lekáreň

Ilustračné foto. Foto: EASYFOTO TASR - Miroslava Mlynárová

Na novom mieste pôsobiska nemocničnej lekárne budú okrem troch základných oddelení, kde sa momentálne poskytuje lekárenská starostlivosť, naplánované aj ďalšie oddelenia.

Komárno 20. októbra (TASR) – Nemocnica Agel Komárno odkúpila od súkromnej spoločnosti budovu v areáli nemocnice, do ktorej sa presťahuje nemocničná lekáreň. Za budovu, ktorá v minulosti slúžila ako mikrobiológia, zaplatila nemocnica takmer 300 000 eur.

„Objekt ešte musí prejsť úpravami, a to vybudovaním priestoru pre izolátor spolu so vzduchotechnikou, renováciou jednotlivých miestností, ktoré spolu s kúpou nevyhnutného izolátora dosiahnu sumu 232 000 eur,“ informoval o tom riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška.

Na novom mieste pôsobiska nemocničnej lekárne budú okrem troch základných oddelení, kde sa momentálne poskytuje lekárenská starostlivosť (oddelenie klinickej farmácie, oddelenie prípravy liekov a oddelenie zdravotníckeho materiálu), naplánované aj ďalšie oddelenia – oddelenie sterilných liekov a oddelenie prípravy cytostatík.

„Na oddelení prípravy sterilných liekov budeme pripravovať sterilné lieky, ako sú očné kvapky, parenterálnu výživu pre individuálneho pacienta a premedikáciu pred chemoterapiou,“ povedala Hajnalka Komjáthy, vedúca farmaceutka komárňanskej nemocnice.

Na oddelení prípravy cytostatík bude nemocnica pripravovať infúzne zmesi s obsahom cytotoxických a biologických liečiv, a to za prísnych bezpečnostných podmienok pre individuálneho pacienta. „Ide o zvlášť náročné liekové formy, ktoré sa pripravujú v tzv. izolátore pod dohľadom farmaceuta,“ spresnila Komjáthy.