Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Nemocnica v Komárne počas sviatkov zvládla úrazy aj pôrody

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na štedrý deň mali prácu aj na urgente.

Komárno 28. decembra (TASR) – Nemocnici v Komárne sa aj počas vianočných sviatkov darilo zvládať pandemickú situáciu. Skonštatoval to jej riaditeľa Miroslav Jaška. Podľa jeho slov sa však situácia v regióne výrazne skomplikovala.

Momentálne nemocnica eviduje 24 pacientov s novým koronavírusom, ďalší dvaja sú v povinnej karanténe. Napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu vyžadujú traja pacienti. „Zamestnancov, ktorí mali pozitívny test na nový koronavírus je 19, ďalší štyria sú v karanténe,“ uviedol Jaška. Tesne pred vianočnými sviatkami nemocnica zaznamenala aj tri pôrody rodičiek s ochorením COVID-19.

Podľa Jašku však nemocnica zvláda starostlivosť aj o pacientov, ktorí sú hospitalizovaní s inými diagnózami. „Zamestnanci dokázali na jednotlivých oddeleniach vytvoriť sviatočnú atmosféru. Presne na Štedrý deň si najkrajší darček dali dve maminky, ktorým sa narodili chlapci.

Tento deň mali prácu aj na komárňanskom urgente. Celkovo ošetrili úrazy 21 pacientov, najčastejšou diagnózou bola bolesť hrudníka a porezanie sa,“
dodal Jaška.