Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Nemocnica v Komárne naďalej zvyšuje počet realizovaných operácií

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Od pondelka umožňuje nemocnica za dodržania stanovených podmienok návštevy na oddeleniach okrem pacientov s novým koronavírusom, potvrdila hovorkyňa skupiny Agel Martina Pavliková.

Komárno 17. mája (TASR) - Nemocnica Agel Komárno eviduje za posledný týždeň ďalšie výrazné zlepšenie pandemickej situácie. Významne sa znížil počet pacientov s diagnostikovaným novým koronavírusom, takže nemocnica môže pristúpiť aj k zníženiu počtu tzv. covidových lôžok. Zvyšuje sa počet zaočkovaných ľudí, aj počet realizovaných operácií. „K dnešnému dňu evidujeme celkovo už len dvoch pacientov s potvrdeným novým koronavírusom, jeden je suspektný. Potvrdený COVID-19 má jeden zamestnanec,“ uviedol riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška.

Výrazný ústup pandémie dokazujú aj čísla pozitívne otestovaných. Zo 157 vykonaných PCR testov mali nový koronavírus dvaja ľudia a z 1522 realizovaných antigénových testov boli pozitívni traja testovaní. Od pondelka umožňuje nemocnica za dodržania stanovených podmienok návštevy na oddeleniach okrem pacientov s novým koronavírusom, potvrdila hovorkyňa skupiny Agel Martina Pavliková.

Nemocnica v Komárne vzhľadom na skončenie núdzového stavu a priaznivú situáciu znížila celkový počet lôžok pre pacientov s ochorením COVID-19, aby ich po dôslednej dezinfekcii mohla mať k dispozícii pre pacientov s inými diagnózami. „Každý týždeň zvyšujeme počet operácií, za minulý to bolo vyše 90,“ skonštatoval riaditeľ nemocnice.

Za uplynulý týždeň nemocnica v rámci očkovacieho centra v nemocnici a troch veľkokapacitných centrách v Nitre, Šali a Štúrove zaočkovala takmer 13.000 ľudí, v nemocnici dostalo počas víkendu svoju vakcínu každý deň 1000 ľudí. Všetci záujemcovia o očkovanie sa musia vopred registrovať na portáli www.korona.gov.sk a až po pridelení termínu formou SMS sa môžu dostaviť na očkovanie. Platí to aj pre sprevádzajúcu osobu pri senioroch nad 70 rokov.