Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Nemocnica v Komárne opäť prijala preventívne opatrenia

Ilustračné foto. Foto: TASR – Maroš Černý

V nemocnici naďalej platí zákaz návštev pacientov s možnou výnimkou pre pacientov v terminálnom štádiu.

Komárno 23. septembra (TASR) - Nemocnica Agel Komárno v súvislosti s druhou vlnou pandémie nového koronavírusu opätovne prijala preventívne opatrenia a prijala potrebné kroky, ktoré sa týkajú organizácie a chodu nemocnice. Ich cieľom je ochrániť zamestnancov nemocnice i pacientov, a zabrániť tak ďalšiemu prípadnému šíreniu nového koronavírusu, potvrdil riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška.

Napriek tomu, že okres Komárno sa aktuálne nachádza v zelenej zóne, vedenie nemocnice s primármi oddelení urobilo opatrenia pre izolovanie možných pacientov s podozrením na koronavírus na štandardných oddeleniach, ale aj na jednotke intenzívnej starostlivosti. "Nemocnica má pripravených 12 suspektných lôžok tak, aby boli pacienti odizolovaní od ostatných, a rovnako aj tri lôžka na jednotke intenzívnej starostlivosti," skonštatoval Jaška.

Vedenie nemocnice sa rozhodlo pristúpiť k preventívnej reorganizácii preto, aby sa vylúčili obavy pacientov, ktorí potrebujú nielen akútnu zdravotnú starostlivosť, ale aj plánovanú hospitalizáciu. „Aby sa neobávali možnej nákazy od pacientov s podozrením na koronavírus,“ povedal riaditeľ.

V komárňanskej nemocnici je možné sa dať otestovať na prítomnosť nového koronavírusu, testy sa realizujú počas pracovných dní. V nemocnici naďalej platí zákaz návštev pacientov s možnou výnimkou pre pacientov v terminálnom štádiu. Chod nemocnice nie je žiadnym iným spôsobom obmedzený, vykonávajú sa akútne aj plánované operačné zákroky, avšak so sprísneným režimom zameraným na dodržiavanie všetkých protiepidemiologických opatrení.