Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Komárňanská nemocnica otvorila komplexne vybavenú nemocničnú lekáreň

Ilustračné foto. Foto: TASR - Dano Veselský

V nových priestoroch budú dve nové oddelenia.

Komárno 20. mája (TASR) – Nemocnica Agel Komárno otvorila novú nemocničnú lekáreň, jednu z prvých komplexne vybavených nemocničných lekární na Slovensku. Nové priestory vznikli v budove, ktorá bola zakúpená na jeseň minulého roka.

„Investíciu financuje Agel SK a celkovo vrátane kúpy budovy predstavuje sumu 600 000 eur. Celá investícia sa realizovala v období pandémie,“ povedal riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška. Na slávnostnom otvorení lekárne sa zúčastnil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO).

Nemocničná lekáreň v Komárne fungovala 25 rokov v starých priestoroch. Nové priestory lekárne prešli rozsiahlou rekonštrukciou. „Bolo potrebné rekonštruovať elektroinštaláciu, opraviť rozvody vody a kúrenia vrátane drobnej úpravy kotolne. Vybudovali sme priečky, upravili priestory pre montáž izolátora, ktorý bude slúžiť na prípravu cytostatík onkologickému oddeleniu,“ povedal technický námestník nemocnice Marian Poliak.

Nové priestory sú naprojektované tak, aby vyhovovali dnešným aj budúcim potrebám na poskytovanie nemocničnej lekárenskej starostlivosti v komárňanskej nemocnici. V nových priestoroch budú dve nové oddelenia.

„Na oddelení prípravy cytostatík zabezpečíme centralizovanú prípravu cytostatík a na oddelení prípravy sterilných liekov budeme tento rok pripravovať očkovacie látky a očné kvapky a v budúcnosti aj iné sterilné lieky podľa potreby,“ skonštatovala vedúca farmaceutka Hajnalka Komjáthy.