Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Nemocnica v Komárne pomaly rozbieha plánovanú operačnú činnosť

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pandemická situácia sa nezlepšuje a stav pacientov, ktorí čakajú na plánované operácie, sa podľa nemocnice môže skomplikovať.

Komárno 1. marca (TASR) - Vážna pandemická situácia v Nemocnici Agel Komárno naďalej pretrváva. Prioritou nemocnice je zabezpečiť zdravotnú starostlivosť 52 pacientom s novým koronavírusom a vyrovnať sa s výpadkom takmer dvadsiatky svojich zamestnancov, nemocnica však pomaly rozbieha aj svoju plánovanú operačnú činnosť. Informoval o tom riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška.

Podľa jeho slov sú na umelú pľúcnu ventiláciu napojení štyria pacienti, šiesti suspektní čakajú na výsledok PCR testu. Nemocnica aktuálne eviduje 16 zamestnancov pozitívnych na ochorenie COVID-19, traja sú v karanténe.

Komárňanská nemocnica pomaly rozbieha aj svoju plánovanú operačnú činnosť, keďže pandemická situácia sa nezlepšuje a stav pacientov, ktorí čakajú na plánované operácie, sa môže skomplikovať. „Za uplynulý týždeň sme vykonali 72 operácií, nie sme ani zďaleka na našej plnej kapacite. Ďalšie celkové zastavenie operatívy si však môže vyžiadať daň v podobe zhoršeného stavu našich pacientov,“ zhodnotil situáciu riaditeľ nemocnice.

Nemocnica v Komárne je oficiálnym vakcinačným centrom, aktuálne očkuje registrovaných záujemcov v zmysle pokynov ministerstva zdravotníctva vakcínami Pfizer aj AstraZeneca. V spolupráci s Nitrianskym samosprávnym krajom je nemocnica pripravená poskytnúť aj svoje kapacity na zriadenie veľkokapacitného vakcinačného centra.