Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Nemocnica v Komárne začala s prípravou tretej fázy reprofilizácie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Naplno pokračuje testovanie PCR i antigénovými testami v mobilnom odberovom mieste.

Komárno 3. novembra (TASR) – Nemocnica Agel v Komárne začala s prípravou tretej fázy reprofilizácie nemocnice. Znamená to zvýšenie počtu lôžok pre pacientov s novým koronavírusom na 45 a šesť lôžok s napojením na umelú pľúcnu ventiláciu. Aktuálne je v nemocnici hospitalizovaných 14 pacientov s potvrdenou diagnózou ochorenia COVID-19, z toho traja si vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Jeden pacient je suspektný. Informoval o tom riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška.

„Nikto z týchto 14 pacientov nebol očkovaný proti novému koronavírusu,“ potvrdil Jaška. Priaznivá je situácia so zamestnancami, nový koronavírus je potvrdený len u jedného.

Podľa slov riaditeľa nemocnica aktuálnu situáciu zvláda. Na základe skúseností z oboch predchádzajúcich fáz dokážu zdravotníci dobre predpokladať vývoj pandémie a včas prijať potrebné organizačné opatrenia. Plánované operácie zatiaľ bežia bez obmedzení, v nemocnici platí zákaz návštev s výnimkami pre pacientov v terminálnom štádiu.

Naplno pokračuje testovanie PCR i antigénovými testami v mobilnom odberovom mieste. Nemocnica v Komárne stále eviduje aj slušný záujem ľudí o očkovanie. Za minulý týždeň zaočkovali zdravotníci vyše 1600 záujemcov nielen v nemocnici, ale aj vo veľkokapacitnom očkovacom centre v Nitre.