Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Komárno zrekonštruovalo škôlku na Ulici mieru

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Materská škola na Ulici mieru funguje od roku 1957. V súčasnosti ju navštevuje 81 detí v štyroch triedach, z ktorých sú tri slovenské a jedna maďarská.

Komárno 26. septembra (TASR) - Mesto Komárno zrekonštruovalo budovu Materskej školy na Ulici mieru v Komárne. Na rekonštrukciu objektu získala radnica dotáciu z Envirofondu vo výške 381.000 eur. Vďaka úspešnému verejnému obstarávaniu sa podarilo znížiť náklady na 300.000 eur, k čomu prispela aj samospráva svojou spoluúčasťou, informoval magistrát.

Hlavným cieľom investície bolo zvýšenie energetickej efektívnosti budovy a zároveň zníženie tepelných strát počas vykurovacieho obdobia. Okrem vonkajších stien bola tepelne izolovaná a vymenená strecha budovy, obnovou prešiel aj zovňajšok objektu.

Materská škola na Ulici mieru funguje od roku 1957. V súčasnosti ju navštevuje 81 detí v štyroch triedach, z ktorých sú tri slovenské a jedna maďarská. Prioritou mesta naďalej zostáva obnova aj ďalších vzdelávacích inštitúcií v Komárne. "Žiadosti o dotácie z rôznych zdrojov máme podané nielen na materské školy, ale aj takmer na všetky základné školy," skonštatoval primátor Béla Keszegh.

V Komárne aktuálne navštevuje materské školy 917 detí, z nich 735 chodí do materských škôl zriadených samosprávou. V 11 budovách pôsobí celkovo 12 škôlok. Päť z nich je slovenských, päť maďarských a dve sú zmiešané slovensko-maďarské. Okrem materských škôl patriacich pod samosprávu fungujú v meste dve cirkevné a jedna špeciálna škôlka.