Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Komárno otvára požičovňu člnov i bicyklov na mŕtvom ramene Váhu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Oproti minulému roku sa rozšíri ponuka požičovne o paddleboardy, tandemy a bicykle.

Komárno 10. júla (TASR) – Požičovňa člnov a vodných bicyklov na mŕtvom ramene Váhu v Komárne otvorí v sobotu (11. 7.) tohtoročnú letnú sezónu. Oproti minulému roku sa rozšíri ponuka požičovne o paddleboardy, tandemy a bicykle. Pre návštevníkov sú pripravené aj nové hygienické zariadenia a bufet s rybacími špecialitami. Podľa primátora Komárna Bélu Keszegha ľudia vzhľadom na situáciu spôsobenú novým koronavírusom uprednostňujú oddych v blízkom okolí. „Mŕtve rameno Váhu a jeho okolie je rekreačnou destináciou, ktorá ponúka mnoho príležitostí. Mesto ich dlhé roky nevyužilo a to teraz chceme zmeniť jedným komplexným plánom,“ povedal primátor.

Radnica tento rok investovala do požičovne ďalších 20.000 eur. „Podarilo sa nám získať aj 8000 eur z projektu Dunajského fondu a 5000 eur z oblastnej organizácie cestovného ruchu Podunajsko. Vďaka finančným prostriedkom z úspešných projektov môžeme zveľadiť aj ďalšie časti mŕtveho ramena Váhu, kde budú vytvorené oddychové zóny a parkovacie miesta pre bicykle. Naším cieľom je, aby sa jazero a jeho okolie stali jednou z najobľúbenejších relaxačných oblastí Komárna," povedal Keszegh.

Požičovňu lodí na pozemku vo vlastníctve mesta otvorila samospráva v polovici minulého roka, mestskí poslanci na projekt vyčlenili 40.000 eur. S prevádzkou požičovne vypomáhajú mestu členovia Kajak a kanoe klubu Komárno, ktorí sa podujali zabezpečiť jej každodenné fungovanie.