Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Komárno otvorilo novú kompostáreň za vyše 1,47 milióna eur

Kompostáreň bioodpadov, ilustračné foto. Foto: TASR – František Iván

Obyvatelia Komárna môžu odovzdať zelený odpad v kompostárni bezplatne a neskôr si ho môžu opäť bezplatne zobrať a využiť pri záhradkárstve alebo výsadbe rastlín.

Komárno 30. októbra (TASR) - Mesto Komárno v pondelok oficiálne odovzdalo do užívania novú kompostáreň. Za takmer 1,5 milióna eur bola vybudovaná v časti Hadovce.

Ako uviedla radnica, mesto touto investíciou urobilo v oblasti odpadového hospodárstva dôležitý krok vpred. "Vďaka nemu budeme môcť ročne kompostovať 2244 ton zeleného odpadu. Doteraz sme nemali vlastnú kompostáreň, iba skládku na zelený odpad v Harčáši, ale na novom mieste už bude zelený odpad premenený s najmodernejšími technológiami na kompost," vysvetlil mestský úrad.

Obyvatelia Komárna môžu odovzdať zelený odpad v kompostárni bezplatne a neskôr si ho môžu opäť bezplatne zobrať a využiť pri záhradkárstve alebo výsadbe rastlín. "Kompostáreň je pre obyvateľov otvorená každý pracovný deň a tiež v sobotu. V prípade potreby pomôže mesto aj s odvozom zeleného odpadu prostredníctvom mestskej spoločnosti KN SMART," pripomenula radnica.