Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Komárno poskytne dotáciu na ochranu životného prostredia

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Maximálna výška finančnej dotácie priznanej primátorom je 500 eur na jeden projekt.

Komárno 10. januára (TASR) - Mesto Komárno vyhlasuje výzvu na čerpanie finančnej dotácie z fondu primátora mesta Komárno. Dotácia je určená na účely ochrany životného prostredia, tvorby a ochrany zdravia obyvateľstva a zachovania prírodných hodnôt na území mesta Komárno, informuje radnica.

Maximálna výška finančnej dotácie priznanej primátorom je 500 eur na jeden projekt. Peniaze môžu žiadatelia využiť na realizáciu projektov v oblasti tvorby a ochrany životného prostredia a ochrany zdravia obyvateľstva, na podporu skvalitňovania životného prostredia v Komárne, ochranu zelene a zlepšenie kvality zelene a kvality verejných priestranstiev. Financie sú zároveň určené aj na odstraňovanie inváznych druhov rastlín, podporu vzdelávania a výchovy v oblasti životného prostredia a zdravia obyvateľov a na zachovanie prírodných hodnôt.

O finančnú dotáciu môžu žiadať právnické osoby a fyzické osoby - podnikatelia, ktorí majú sídlo alebo trvalý pobyt na území mesta alebo ktoré pôsobia, vykonávajú činnosť na území mesta alebo poskytujú služby obyvateľom mesta. Žiadateľ musí mať vysporiadané všetky svoje záväzky voči mestu, ako aj voči právnickým osobám, ktorých zakladateľom je mesto.