Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Komárne vyčíňa dievčenský gang

Ilustračné foto. Foto: EASYFOTO TASR - Ladislav Vallach

Súčasná situácia môže byť výsledkom pandémie, počas ktorej boli deti izolované v domácom prostredí bez možnosti priamych sociálnych kontaktov.

Komárno 12. mája (TASR) – Polícia v Komárne žiada verejnosť o pomoc pri objasnení prípadu činnosti dievčenského gangu, ktorý psychicky zneužíva náhodne vybrané obete na území mesta Komárno. Skupina mladých dievčat vyčíňa hlavne v okolí vlakovej a autobusovej stanice, kde obťažuje okoloidúcich, ale aj vlastných spolužiakov.

„Polícia vedie v tomto prípade skrátené vyšetrovanie pre trestné činy výtržníctva a nebezpečného vyhrážania. Akékoľvek informácie od svedkov a poškodených je možné podať priamo na obvodnom oddelení Policajného zboru v Komárne na Pohraničnej ulici 8, prípadne na telefónnom čísle 158,“ vyzvala verejnosť polícia.

Dievčenský gang v Komárne môže mať šesť až osem vodcov a zhruba 40 členov, väčšina z nich sú maloletí a mladiství. Ako uviedol zástupca náčelníka Mestskej polície Komárno Ernő Ujj, nejde o členov rómskej komunity. „Sú to deti z rodín žijúcich v Komárne a jeho okolí, mnohé z nich žijú v problematických alebo neúplných rodinách,“ povedal. Dievčatá si z obťažovania svojich obetí natáčajú videá, ktoré zdieľajú na sociálnych sieťach.

Podľa primátora Komárna Bélu Keszegha môže byť súčasná situácia výsledkom pandémie, počas ktorej boli deti izolované v domácom prostredí bez možnosti priamych sociálnych kontaktov. Domnieva sa, že mnohé z detí, ktoré tvoria dievčenský gang, len „idú s prúdom.“ Preto je podľa neho potrebné odstaviť iniciátorov tohto konania a deťom poskytnúť odbornú pomoc prostredníctvom pedagogických, odborných a sociálnych pracovníkov, aby pochopili, že takéto konanie nie je normálne.