Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Komárno vyhlásilo výzvu na čerpanie dotácie na ochranu ŽP

Alžbetin most v Komárne Foto: TASR/Milan Drozd

Žiadateľ musí mať vysporiadané všetky svoje záväzky voči mestu, ako aj voči právnickým osobám, ktorých zakladateľom je mesto.

Komárno 23. februára (TASR) - Mesto Komárno vyhlásilo výzvu na čerpanie finančnej dotácie na účely ochrany životného prostredia (ŽP), tvorby a ochrany zdravia obyvateľstva a zachovania prírodných hodnôt na území mesta Komárno. Maximálna výška finančnej dotácie je 500 eur na jeden projekt, informovala radnica.

Finančnú dotáciu je možné použiť na tvorbu a ochranu životného prostredia a ochranu zdravia obyvateľstva, na podporu skvalitňovania životného prostredia v Komárne, ochranu zelene, jej stanovišťa, biotopu a bezprostredného okolia prvkov zelene. Financie sú určené aj na zlepšenie kvality zelene a kvality verejných priestranstiev, odstraňovanie inváznych druhov rastlín, podporu vzdelávania a výchovy v oblasti životného prostredia a zdravia obyvateľov a na zachovanie prírodných hodnôt.

O finančnú dotáciu môžu žiadať právnické osoby a fyzické osoby - podnikatelia, ktorí majú sídlo alebo trvalý pobyt na území mesta alebo pôsobia, vykonávajú činnosť na území mesta, alebo poskytujú služby obyvateľom mesta. Žiadateľ musí mať vysporiadané všetky svoje záväzky voči mestu, ako aj voči právnickým osobám, ktorých zakladateľom je mesto.