Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Karlovej Vsi je na starostu päť a na poslancov 56 kandidátov

ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

"Traja kandidáti sú nominanti politických strán, dvaja sú občianskymi kandidátmi," spresnil zapisovateľ miestnej volebnej komisie Rastislav Velček.

Bratislava 22. septembra (TASR) - V bratislavskej Karlovej Vsi by sa o post starostu v novembrových komunálnych voľbách malo uchádzať päť kandidátov. Takýto počet kandidátok prevzala do nedeľňajšej polnoci, kedy bol konečný termín podávania kandidačných listín, miestna volebná komisia.

"Traja kandidáti sú nominanti politických strán, dvaja sú občianskymi kandidátmi," spresnil zapisovateľ miestnej volebnej komisie Rastislav Velček. Podobne ako medzi kandidátmi na starostu, aj medzi tými, ktorí sa uchádzajú o post poslanca v mestskej časti, prevažujú nominanti politických strán. "Z celkového počtu 56 kandidátov na poslancov sú len traja nezávislí, občianski kandidáti," spresnil Velček. Do zastupiteľstva sa tak dostane takmer každý druhý kandidát, poslanecký zbor v Karlovej Vsi má 25 miest.

Na post starostu chce opätovne kandidovať aj súčasná starostka Iveta Hanulíková, ktorá bude kandidovať za Smer-SD, SNS, Stranu zelených Slovenska a Stranu moderného Slovenska. Jej oponentom bude Pavol Bulla, ktorý je spoločným kandidátom sedemčlennej stredopravej koalície Sieť, SDKÚ-DS, KDH, NOVA, SaS, Most-Híd, Strana zelených. Kandidatúru pre TASR potvrdila aj súčasná poslankyňa zastupiteľstva v Karlovej Vsi Dana Čahojová z iniciatívy Naša Bratislava, ktorá na post starostky kandidovala aj v roku 2010. Čahojová bude kandidovať ako nezávislá s podporou OĽaNO, OKS, Zmena zdola, Demokratická únia (ZZ).