Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Regióny

Komunitný Zelený sad v Topoľčanoch ponúka jarnú školu ovocinárstva

Jar v čerešňovom sade založenom začiatkom 20. storočia nedaleko obce Oponice, okres Topoľčany 8. apríla 2016. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Jej účastníci sa dozvedia základné pravidlá starostlivosti pri pestovaní ovocných stromov i to, ako ich na jar správne orezať.

Topoľčany 14. marca (TASR) - Komunitný Zelený sad, ktorý na jeseň vyrástol v Topoľčanoch, po zimnom období ožíva. Ako informovala radnica, 17. marca sa tu uskutoční prvá jarná škola ovocinárstva.

Jej účastníci sa dozvedia základné pravidlá starostlivosti pri pestovaní ovocných stromov i to, ako ich na jar správne orezať. "Pod vedením odborného lektora si budú môcť priamo na mieste vyskúšať povýsadbový rez ovocných drevín a dozvedia sa všetko, čo ich k tejto téme zaujíma," uviedli organizátori.

Nový komunitný ovocný sad vysadili neďaleko areálu Margarétka v Topoľčanoch vlani na jeseň. Garantom projektu je nezisková organizácia CEEV Živica, ktorá zaručí odbornú úroveň ekologického a permakultúrneho dizajnu tak, aby sa dreviny navzájom pozitívne ovplyvňovali. Celkovo sa tu vysadilo niekoľko desiatok ovocných stromov a krov starých pôvodných odrôd.