Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Konferencia Moderné zdravotníctvo priblíži fungovanie systému ezdravie

Ilustračná snímka. Foto: TASR – František Iván

Elektronické zdravotníctvo má priniesť nielen lepšie služby pacientom, ale aj efektívnejšiu prevádzku samotných zdravotníckych zariadení.

Demänovská dolina 23. novembra (TASR) - Zdravotnícke zariadenia na Slovensku sa od 1. januára 2018 musia povinne pripojiť do systému ezdravie. O tom, ako bude tento systém fungovať v praxi, sa dozvedia účastníci konferencie Datalan Moderné zdravotníctvo 2017, ktorá sa začala vo štvrtok v Jasnej. TASR o tom informovala marketingová manažérka spoločnosti Datalan Ivana Dorozlo.

Elektronické zdravotníctvo má priniesť nielen lepšie služby pacientom, ale aj efektívnejšiu prevádzku samotných zdravotníckych zariadení. „Občania budú mať ľahký a rýchly prístup k svojim zdravotným záznamom, odstránia sa nepotrebné opakované vyšetrenia u lekárov,“ vysvetlila Dorozlo. Lekári zas podľa nej získajú rýchly prístup k zdravotným záznamom pacienta, čo im umožní zvýšiť kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti. „A viac času sa budú môcť venovať svojim pacientom,“ dodala. Hostia konferencie sa dozvedia aj to, ako moderné technológie dokážu zjednodušiť zdravotnú starostlivosť a skvalitniť život.

Podľa marketingovej manažérky sa ako spíkri či účastníci otvorenej diskusie zapoja zástupcovia branžových organizácií, napríklad Národné centrum zdravotníckych informácií, Slovenská lekárska komora či Stredoeurópsky inštitút pre zdravotnú politiku Health Police Institute (HPI). Tí predstavia najnovšie informácie, ale aj plány a zmeny v oblasti ezdravia a merania kvality výkonu oddelení, nové technológie na manažment pacienta, ale aj analýzu dát či návrh liečebných postupov.

„Pozornosť bude venovaná aj riešeniam pre oblasť elektronickej bezpečnosti a príprave pracovnej zdravotnej služby (PZS) na nové všeobecné nariadenie o ochrane údajov (GDPR),“
informovala Dorozlo. Zaujímavé podľa nej budú najmä ukážky možností 3D tlačiarní a videoprenosov pri výkone operácií.