Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Kontrola v Námestove odhalila 14 mladistvých pod vplyvom alkoholu

Ilustračná snímka Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Policajti z Okresného riaditeľstva PZ v Dolnom Kubíne vykonali akciu v spolupráci s príslušníkmi Mestskej polície Námestovo a pracovníkmi Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny Námestovo.

Námestovo 25. júna (TASR) – Pri kontrole štyroch nočných zábavných podnikov v Námestove našli policajti z piatka (24. 6.) na sobotu 14 maloletých a mladistvých osôb pod vplyvom alkoholu. Najvyššiu hodnotu, 1,67 promile alkoholu, zistili u 16-ročného dievčaťa. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radko Moravčík.

Doplnil, že policajti skontrolovali 74 maloletých a mladistvých. "Dve maloleté osoby do 15 rokov sa zdržiavali bez dozoru zákonných zástupcov po 21.00 h na verejne prístupných miestach, v ktorých sa podávali alkoholické nápoje. Ďalej zistili dve osoby a dva podniky, ktoré mali podať alkohol neplnoletým osobám," uviedol Moravčík.

Policajti z Okresného riaditeľstva PZ v Dolnom Kubíne vykonali akciu v spolupráci s príslušníkmi Mestskej polície Námestovo a pracovníkmi Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny Námestovo. "Všetky zistené prípady oznámia na príslušný obecný, respektíve mestský úrad," dodal krajský policajný hovorca.