Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Regióny

Kontrola v uliciach Hlohovca nezaznamenala výtržnosti mladistvých

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Mesto Hlohovec v uplynulom týždni avizovalo, že nebude tolerovať násilie v uliciach medzi mladistvými.

Hlohovec 28. augusta (TASR) - Polícia v Hlohovci sa v uplynulých dňoch upriamila v rámci bezpečnostných akcií na kontrolu mladistvých a maloletých osôb. Hliadky mestskej i štátne polície, doplnené o zamestnancov radnice, členov zastupiteľstva a o sociálnu kurátorku sa zamerali na miesta, kde sa mladí zdržiavajú. Išlo o reakciu na nedávne opakované výtržnosti, spojené s bitkou. Informovala o tom hovorkyňa mesta Miroslava Hankoščáková.

"Počas uplynulého víkendu neboli zaznamenané žiadne priestupky takýchto osôb a ani žiaden prečin výtržníctva," konštatovala. Aktuálne je v meste podľa jej vyjadrenia nasadený zvýšený počet hliadok. Preventívne akcie polície budú prebiehať i naďalej na pravidelnej báze. Radnica zároveň žiada občanov, ak budú svedkami porušenia zákona, aby to nahlásili na linku 159, 158 alebo 112. "Každé takéto oznámenie bude políciou preverené," doplnila Hankoščáková.

Mesto Hlohovec v uplynulom týždni avizovalo, že nebude tolerovať násilie v uliciach medzi mladistvými. Aktéri pouličných bitiek boli identifikovaní aj ako žiaci mestských základných škôl, preto sú v pláne prednášky zamerané na prevenciu kriminality. Na školách pôsobia inkluzívne tímy, súčasťou ktorých sú psychológovia a sociálni pedagógovia.