Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Kopanice v kroji predstavili v rodisku M. R. Štefánika kultúru regiónu

Na snímke zľava krojovanka v pracovnom kroji z Košarísk a krojovanka v sviatočnom myjavskom kroji počas ukážky krojov na podujatí s názvom Kopanice v kroji na Košariskách v okrese Myjava 13. júla 2019. Foto: FOTO TASR - Róbert Fritz

V Múzeu M. R. Štefánika sa uskutočnili scénické prehliadky s postavami z jeho života. Špeciálnou sekciou bol fotokútik s malou požičovňou kompletných krojov.

Košariská 13. júla (TASR) – Kroje z okolia Myjavy a Brezovej pod Bradlom predstavil v sobotu premiérový ročník podujatia Kopanice v kroji. TASR o tom informovala organizátorka podujatia Kristína Talábová.

V programe čakali návštevníkov praktické prednášky o rozdieloch medzi krojmi zo spomínaných dvoch častí kopaníc, o správnom ustrojení sa a starostlivosti o kroj. "V sále obecného úradu si mohli návštevníci pozrieť výstavu mnohých raritných krojových súčastí. Špeciálnym bodom programu bolo odhalenie repliky vyšívanej košele Milana Rastislava Štefánika," uviedla za organizátorov Kamila Sládková.

V športovom areáli boli pre malých aj veľkých pripravené stanovištia so zábavno-náučnými aktivitami o folklóre a dejinách nielen z Kopaníc, tvorivé dielne, vedomostný kvíz či pohybové aktivity. Takisto bola organizovaná škola a ukážka viazania ručníkov a čepcov.

V Múzeu M. R. Štefánika sa uskutočnili scénické prehliadky s postavami z jeho života. Špeciálnou sekciou bol fotokútik s malou požičovňou kompletných krojov.