Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Regióny

ÚRADOVAL ALKOHOL: Opitý vodič nafúkal 2,27 promile

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Podľa polícia mala opakovaná dychová skúška stúpajúcu tendenciu.

Korňa 14. októbra (TASR) – Policajti obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 65-ročného vodiča z okresu Čadca. V kysuckej obci Korňa mu pri dychovej skúške vo štvrtok (13. 10.) pred 15.00 h namerali 1,09 mg/l (2,27 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.

Doplnila, že opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu. "Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a zadržali vodičský preukaz. Poverený príslušník Policajného zboru skončil skrátené vyšetrovanie a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža," uviedla krajská policajná hovorkyňa.

"Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin. Ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické," zdôraznila Kremeňová.