Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Košičanov čaká počas sviatkov bohatý program

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Detský veľkonočný program si pripravili aj košické atraktivity ako ZOO, či vybrané kultúrne inštitúcie.

Košice 23. marca (TASR) - Košická Veľká noc ponúkne podľa Michaely Sabolovej z organizácie Košice – turizmus zobúdzajúcu sa jar, veľkonočné trhovisko, či najväčšie veľkonočné pštrosie vajce v ZOO, ale i jarnú kultúru a veľkonočné menu a pobyty košických top reštaurácií a hotelov.

„Už v týchto dňoch do nedele (24.3.) sú na Dominikánskom námestí Staromestské trhy s veľkonočnou tematikou. Pripravená je bohatá ponuka zaujímavých remeselných i umeleckých výrobkov z východu Slovenska, no predovšetkým domácich dobrôt, ktoré by na veľkonočnom stole nemali chýbať,“ uviedla Sabolová. Na svoje si prídu aj tí najmenší - k symbolom Veľkej Noci patria aj jahniatka - a tak budú dotvárať predveľkonočnú atmosféru celých trhov.

Detský veľkonočný program si pripravili aj košické atraktivity ako ZOO, či vybrané kultúrne inštitúcie. „Počas sviatočných dní sa oplatí navštívať ZOO Košice. Hneď pri vstupe návštevníka upúta výstava s názvom Vajce – symbol zrodu života. Vajce najväčšieho nelietavého vtáka na svete – pštrosa afrického dvojprstého bude neprehliadnuteľné,“ dodala Sabolová a spresnila, že v porovnaní s priemerne veľkým slepačím vajíčkom je až dvadsaťnásobne väčšie. Medzi exemplármi bude aj vajce tučniaka jednopáseho, ale aj miniatúrne, len necelé 3 gramy vážiace, vajíčko andulky. Veľkonočný pondelok zároveň odštartuje predĺžené otváracie hodiny hlavnej sezóny. ZOO bude otvorená až do 19.00 h.

Korbáč, vodu, kraslíc moc, nech prinesie Veľká Noc, týmto sloganom pozýva Východoslovenské múzeum v Košiciach na národopisnú výstavu, ktorá rozpráva o zvykoch a tradíciách spojených s týmto sviatkom. Pre tých, ktorí vidia veci radšej z nadhľadu, sa núka let balónom s pohľadom na prebúdzajúcu sa prírodu východného Slovenska. Výhodné hodinové lety sú v ponuke od začiatku apríla.

„Oko návštevníka Košíc sa však určite poteší aj zobúdzajúcej sa prírody pri fontáne na Hlavnej ulici, či v Botanickej záhrade, kde až do 1. apríla prebieha výstava Kamenný herbár - viac ako 200 skamenelín rastlín, ale aj živočíchov z prehistorického obdobia, z ktorých niektoré sú staré viac ako 200 miliónov rokov na jednom mieste,“ doplnila Sabolová.