Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Košická detská železnica funguje cez prázdniny od stredy do nedele

Detská železnica v košickom Čermeľskom údolí. Foto: TASR/František Iván

Novinkou je pódium so sedením pod holým nebom na stanici Alpinka.

Košice 2. júla (TASR) - Košická detská historická železnica bude počas letných prázdnin v prevádzke každý týždeň už od stredy do nedele. Dôvodom je veľký záujem verejnosti o jazdy v historických letných vagónoch z Čermeľa na Alpinku. Okrem predĺženia prevádzky sú pre cestujúcich pripravené divadelné soboty.

Obľúbená rekreačná zóna Košičanov – Alpinka tak bude dostupnejšia vďaka pravidelnej železničnej doprave, ktorú zabezpečuje Občianske združenie Detská železnica Košice. "Pre rozšírenie prevádzky aj o stredy sme sa rozhodli na základe minuloročných skúseností a dopytu prázdninujúcich školákov a študentov, starých rodičov či mamičiek na materskej dovolenke. Premávať budeme podľa riadneho cestovného poriadku od 9.15 h, počas pracovných dní do 16.30 h, počas víkendov až do 18.00 h," povedal Igor Holéczy z OZ Detská železnica Košice. Pripomenul, že k dispozícii sú zvýhodnené zľavnené lístky. Westernové mestečko na Alpinke možno navštíviť od utorka do nedele.

Novinkou je aj pódium so sedením pod holým nebom na stanici Alpinka, ktoré sa každú júlovú sobotu stane dejisko rozprávkovej divadelnej hry pre rodiny s deťmi. Predstavenia sa začnú vždy na stanici Čermeľ 10 minút pred pravidelnými odchodmi vlakov o 9.15, 11.15, 13.15 a 15.15 h. Vstupné na všetky podujatia je pri jazde vláčikom vždy voľné.

V programe budú predstavenia Tri úlohy (6. júla), Zlatá priadka (13. júla), Kráľovstvo Snov (20. júla) a Zázračné kapsy (27. júla).