Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Košice chcú zatvoriť školy, rizikoví zamestnanci budú pracovať z domu

Na snímke zľava viceprimátor mesta Košice Marcel Gibóda, primátor Košíc Jaroslav Polaček a riaditeľ Magistrátu mesta Košice Marcel Čop. Foto: TASR - Roman Hanc

Viaceré školy a školské zariadenia sú už dočasne zatvorené z dôvodu absencie žiakov.

Košice 12. marca (TASR) – Košický primátor Jaroslav Polaček vyzval všetkých riaditeľov škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, aby na piatok (13. 3.) a pondelok (16. 3.) udelili riaditeľské voľno. Zároveň dal pokyn rizikovým skupinám zamestnancov, aby pracovali z domu. TASR o tom informoval hovorca mesta Košice Vladimír Fabian. Ide o preventívne opatrenia, ktoré majú zamedziť šíreniu nového koronavírusu.

Čo sa týka výzvy adresovanej riaditeľom škôl a školských zariadení, ide o tie, v ktorých sa v týchto dňoch vyučuje. Viaceré sú už dočasne zatvorené z dôvodu absencie žiakov.

„Na štvrtkovom (12. 3.) rannom krízovom štábe dal primátor mesta pokyn všetkým zamestnancom z rizikových skupín, aby pre zaistenie čo najvyššej bezpečnosti a prevencie opustili budovu magistrátu a nastúpili, pokiaľ je to možné, na tzv. home-office. Pokyn platí pre tehotné ženy, zamestnancov nad 60 rokov a zamestnancov s chronickými ochoreniami,“ uviedol Fabian s tým, že pokyn sa týka magistrátu mesta, všetkých mestských podnikov a pracovísk.