Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Regióny

Košický festival Hevhetia ponúka hudbu počas piatich dní

Z udeľovania cien Radio Head Awards 2014 v Bratislave, 15. marca 2015. Na snímke členovia kapely Bratislava Hot Serenaders s cenou v kategórii Nahrávka roka 2014 - Jazzová hudba za Lonely Melody (Hevhetia). Foto: TASR/Michal Svítok

Aktuálna epidemiologická situácia donútila organizátorov festivalu pozmeniť program.

Košice 19. augusta (TASR) – Letný hudobný festival Hevhetia ShowCase 2020 sa v stredu začal v Košiciach. V poradí 9. ročník potrvá do nedele (23. 8.) a ponúkne nielen hudbu, ale aj početné sprievodné podujatia, prezentácie výtvarného umenia či nových médií, workshopy a diskusie.

Aktuálna epidemiologická situácia donútila organizátorov festivalu pozmeniť program. Hlavnou zmenou pre návštevníkov je presun programu, ktorý sa mal konať v Kunsthalle, do Kasární/Kulturparku. "Umelci budú asi z desiatich krajín, väčšinou sú to buď zmiešané zoskupenia, ale aj sólisti. Časť koncertov bude showcasová, čiže ide buď o začínajúce kapely, alebo kapely, ktoré si hľadajú angažmány, a potom každý večer máme nejaký highlightový koncert," uviedol riaditeľ festivalu Ján Sudzina.

Návštevníkom sa na džezových koncertoch predstavia napríklad americká speváčka Chanda Rule so svojou kapelou Sweet Ema band, punk-jazzové trio The FLASH!, David Kollar, klavirista Ján Hajnal či AMC Trio. Premiéry bude mať deväť nových projektov a albumov.

"Mali sme pôvodne v pláne, že nosnou témou bude okrem ekológie aj nórsko-slovenská spolupráca, pretože sme vo vydavateľstve vydali už viac ako 15 albumov s nórskymi interpretmi. Bohužiaľ, situácia to nedovolila, cez Poľsko k nám umelci nemohli prísť. Takže väčšia časť budú slovensko-česko-poľskí muzikanti," uviedol Sudzina.