Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Koncert pod balkónmi na košickom sídlisku prilákal množstvo divákov

Na snímke vpravo Robo Opatovský počas koncertu pod balkónmi v parku na sídlisku Terasa v Košiciach 30. mája 2020. Foto: TASR - František Iván

Súčasťou podujatia bolo i vystúpenie zabávača Uja Ľuba pri príležitosti Medzinárodného dňa detí.

Košice 30. mája (TASR) – Košičanom sa v rámci koncertu pod balkónmi na sídlisku Terasa v sobotu predstavil slovenský spevák Robo Opatovský so svojou kapelou. Súčasťou podujatia bolo i vystúpenie zabávača Uja Ľuba pri príležitosti Medzinárodného dňa detí.



Ako pre TASR uviedol vedúci oddelenia kultúry mestskej časti Košice - Západ Dominik Béreš, o lokalite, kde sa bude koncert konať, rozhodli samotní obyvatelia.

"Viac ako týždeň mohli na sociálnej sieti vyjadrovať svoje návrhy a preferencie, z ktorých vzišlo hlasovanie o najpreferovanejšom mieste na koncert. Veľké množstvo nápadov a lokalít nakoniec generovalo šesť najlepších. Z nich si napokon ľudia vybrali Humenskú ulicu a jej park vo vnútroblokovom priestore," uviedol Béreš.



Keďže išlo o koncert na voľnom priestranstve, časť ľudí ho sledovala z okien svojich bytov, ďalší prišli priamo do parku, kde v súvislosti s novým koronavírusom dodržiavali potrebnú vzdialenosť. Pred vystúpením speváka sa so svojou párty pre deti predstavil košický zabávač Ujo Ľubo.