Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Firma EEI v Košiciach opäť spoplatňuje prevádzku parkovacích miest

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V zónach plateného parkovania bolo parkovanie od 1. apríla zadarmo, išlo o jedno z opatrení mesta počas mimoriadnej situácie.

Košice 29. mája (TASR) – Spoločnosť EEI rovnako ako mesto v Košiciach opätovne spoplatní parkovanie v zónach plateného parkovania. Prevádzku parkovacích miest obnoví od pondelka (1. 6.) od 7.00 h. TASR o tom informovala parkovacia firma s tým, že tak urobila na základe štvrtkového (28. 5.) rozhodnutia mestského zastupiteľstva (MsZ).

Na parkovacích miestach prevádzkovaných spoločnosťou EEI bude možné od uvedeného času zaparkovať za rovnakých podmienok ako pred prerušením prevádzkovania parkovacích miest,“ uviedla firma. Zároveň avizovala, že v nadchádzajúcich mesiacoch pripravuje viaceré inovácie s cieľom zvýšiť komfort parkovania na parkovacích miestach prevádzkovaných spoločnosťou.

V zónach plateného parkovania bolo parkovanie od 1. apríla zadarmo, išlo o jedno z opatrení mesta počas mimoriadnej situácie, ktorým chcelo obmedziť počet ľudí v prostriedkoch mestskej hromadnej dopravy (MHD) s cieľom zamedziť šíreniu nového koronavírusu. Podľa primátora Jaroslava Polačeka v súčasnosti dôvody na tento krok pominuli. Rozhodnutie MsZ nadobudne platnosť po podpísaní uznesenia primátorom, respektíve od pondelka.

Mesto a súkromná spoločnosť sa sporia o prevádzkovanie parkovacích miest. Košice prijali všeobecne záväzné nariadenie, podľa ktorého sa od 1. januára 2019 stali výlučným prevádzkovateľom parkovacích miest v zóne plateného parkovania. EEI s tým nesúhlasilo a argumentovalo nájomnou zmluvou s mestom z roku 2012, podľa ktorej mala byť ich prevádzkovateľom do roku 2022. Obe strany sa obrátili na súd.