Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Letecké dni si za dva dni užilo 20 000 návštevníkov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Ján Krošlák

V minulosti boli Košické letecké dni menším podujatím, ktoré organizoval miestny aeroklub.

Košice 8. septembra (TASR) - Druhým programovým dňom dnes vyvrcholili Košické letecké dni, ktorých organizáciu už druhý rok po sebe podporil spolu s partnermi Košický samosprávny kraj. Riaditeľka organizácie Košice – Región – Turizmus Lenka Vargová Jurková pre TASR potvrdila, že za dva dni prišlo na podujatie približne 20 000 návštevníkov z rôznych kútov Slovenska, ale aj z Poľska a Maďarska.

„Môžem povedať, že program bol naozaj pestrý, mohli sme vďaka pilotom zo Slovenska, Českej republiky, Poľska a Maďarska zažiť neskutočnú šou vo vzduchu. Zároveň boli tu rôzne ukážky z histórie 2. svetovej vojny, všetky vekové skupiny si prišli na svoje, počasie nám prialo a návštevnosť hodnotíme veľmi pozitívne,“ skonštatovala Vargová Jurková.

V minulosti boli Košické letecké dni menším podujatím, ktoré organizoval miestny aeroklub. Krajská samospráva tento rok organizáciu podporila ešte vyššou sumou, a tak sa rozhodli pre dvojdňové podujatie.



„Podarilo sa nám vylepšiť dopravnú dostupnosť, posilnili sme aj bezpečnosť, takže každým rokom kvalita tohto podujatia rastie a pevne verím, že to tak bude aj do budúcna,“ dodala Vargová Jurková s tým, že vlani, keď sa letecké podujatie konalo len jeden deň, si cestu na letisko našlo zhruba 15 000 ľudí.

Košické letecké dni sú v súčasnosti najväčším podujatím svojho druhu na východnom Slovensku. Medzi najväčších ťahúňov víkendového programu patril podľa organizátorov akrobatický letec Zoltán Veres, či vrtuľníky Black Hawk. Predstavili sa viaceré historické, ale aj moderné lietadlá a stíhačky. Návštevníci si mohli okrem toho vyskúšať aj parašutizmus, vyhliadkové lety lietadlom i balónom.