Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Košice majú na plošné testovanie 66 odberných miest a 103 tímov

Na snímke zľava generálny riaditeľ Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP) Vladimír Grešš, infektológ prof. Pavol Jarčuška, primátor mesta Košice Jaroslav Polaček, riaditeľ KRPZ Košice Radoslav Fedor, náčelník Mestskej polície Košice Slavomír Pavelčák a námestníčka primátora mesta Košice Lucia Gurbáľová na brífingu o zámere plošného testovania v Košiciach počas tohto víkendu. V Košiciach 5. januára 2021. Foto: TASR - Roman Hanc

Odberné miestnosti budú v piatok otvorené v čase od 16.00 do 20.00 h, v sobotu a nedeľu (9. - 10. 1.) to bude od 9.00 do 17.00 h.

Košice 7. januára (TASR) – Mesto Košice je na víkendové plošné testovanie na ochorenie COVID-19, ktoré sa začne v piatok (8. 1.), pripravené. Antigénové testy dorazili načas, k dispozícii bude 66 odberných miest a 103 odberných tímov. Oznámil to vo štvrtok primátor Košíc Jaroslav Polaček na sociálnej sieti.

"Keď sme pred niekoľkými dňami avizovali, že pôjdeme do dobrovoľného plošného testovania v Košiciach, mali sme obavu, či sa prihlási dostatok zdravotníkov a dobrovoľníkov do odberných tímov. Všetko ostatné sme zabezpečiť vedeli bez väčších problémov. Dnes musím s hrdosťou skonštatovať, že naše obavy boli úplne zbytočné. Prihlásili sa nám stovky ľudí," uviedol Polaček.

Odberné miestnosti budú v piatok otvorené v čase od 16.00 do 20.00 h, v sobotu a nedeľu (9. - 10. 1.) to bude od 9.00 do 17.00 h. V pondelok (11. 1.) bude v prevádzke jedno odberné miesto, a to v Kulturparku na Kukučínovej ulici.

Ako TASR informoval hovorca mesta Košice Vladimír Fabian, mesto bude mať k dispozícii celkovo 132.500 testov. "Vzhľadom na rýchlejší priebeh odporúčame v prípade záujmu o testovanie uprednostniť miesta s väčším počtom odberných tímov," uviedol.

Zoznam odberných miest je na webstránke korona.kosice.sk.