Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

Mimoriadnu situáciu vyhlásenú v dvoch košických lokalitách odvolali

Na snímke primátor Košíc Jaroslav Polaček. Foto: TASR - František Iván

Magistrát pripomenul, že rozhodnutie o jej vyhlásení bolo podložené vyjadreniami odborných útvarov mesta Košice a odborníkov z oblasti geológie.

Košice 10. júla (TASR) – Mimoriadnu situáciu po zosuvoch pôdy v lokalite Včelárska paseka na území mestskej časti (MČ) Vyšné Opátske a na Konopiskách v Košickej Novej Vsi v piatok primátor Košíc Jaroslav Polaček odvolal. Trvala od konca marca minulého roka. Informuje o tom mesto na svojej webovej stránke.

Všetky príkazy primátora mesta a úlohy z nich vyplývajúce boli v súvislosti s výkonom záchranných prác splnené a nehrozí tak nebezpečenstvo ohrozenia života, zdravia osôb a veľkých škôd na majetku,“ uvádza s tým, že počas vykonávania záchranných prác v oboch lokalitách došlo k zamedzeniu šíreniu a pôsobeniu následkov mimoriadnej udalosti.

Magistrát pripomenul, že rozhodnutie o jej vyhlásení bolo podložené vyjadreniami odborných útvarov mesta Košice a odborníkov z oblasti geológie. Dôvodom mimoriadnej situácie boli zosuvy pôdy, ktoré spôsobovali aj podomletie a prepady cestných komunikácií. Sťažovalo to tiež prístup miestnych obyvateľov k svojim obydliam a podľa mesta to výrazným spôsobom obmedzovalo aj prístup vozidlám záchranných zložiek.