Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Na košickom sídlisku Nad jazerom bude výluka električiek

Ilustračná fotografia. Foto: TASR - František Iván

Interval linky X bude v režime školský rok v čase prepravnej špičky päť minút, v ostatných časoch každých desať minút a v režime voľné dni premáva celodenne každých desať minút.

Košice 31. augusta (TASR) – K výluke električkovej dopravy dôjde na košickom sídlisku Nad jazerom od stredy 1. septembra do nedele 12. septembra. Dôvodom je rekonštrukcia cestno-koľajového prejazdu na ulici Levočská. Informoval o tom Dopravný podnik mesta Košice (DPMK).

„Električky nebudú premávať v úsekoch Važecká - Levočská – VSS, križovatka. Počas doby trvania výluky budú premávať električkové linky číslo 3, 4, 7, 9 a R2 na upravených trasách. V úseku Važecká - VSS, križovatka bude premávať náhradná autobusová linka X," uviedla hovorkyňa DPMK Vladimíra Petrušová.

Interval linky X bude v režime školský rok v čase prepravnej špičky päť minút, v ostatných časoch každých desať minút a v režime voľné dni premáva celodenne každých desať minút. Linka zastavuje na štandardných autobusových zastávkach na Slaneckej ceste, pod mostom VSS je výstupnou zastávkou stanovište linky 12 smer Podhradová, nástupnou zastávkou je stanovište linky 54 smer Ťahanovce.