Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Vodička narazila do chodcu na priechode, ten nehodu neprežil

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Vodička bola podrobená dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu s negatívnym výsledkom.

Košice 6. februára (TASR) – K ďalšej tragickej dopravnej nehode medzi chodcom a vozidlom došlo v stredu 5. februára večer okolo 17.30 h na Južnom nábreží v Košiciach. „47-ročná Košičanka viedla motorové vozidlo Mazda 3 v ľavom jazdnom pruhu, v smere od sídliska Košice Nad jazerom. Pred križovatkou s ulicou Zemplínskou, kde na riadne označenom priechode pre chodcov riadenom trojfarebnou svetelnou signalizáciou narazila do 62-ročného chodca z Košíc, idúceho po priechode,“ informoval TASR košický policajný hovorca Alexander Szabó. Dodal, že chodec pri zrážke utrpel zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste podľahol. Na vozidle vznikla škoda vo výške 4000 eur.

„Vodička bola podrobená dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu s negatívnym výsledkom. Na mieste nehody bol prítomný aj súdny znalec z odboru dopravy. Vyšetrovateľ policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Príčina dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania,“ doplnil Szabó. Poznamenal tiež, že v Košiciach je to v tomto roku už druhá dopravná nehoda s tragickým koncom pre chodca aj napriek tomu, že policajti v Košickom kraji od začiatku roka vykonali už niekoľko opatrení a akcií zameraných práve na tento najslabší článok cestnej premávky.

„Košickí policajti v súvislosti s vyšetrovaním prvej tragickej nehody, pri ktorej bola zranená mladá žena na priechode pre chodcov v Košiciach, ešte v stredu (5.2.) vo večerných hodinách zadržali 40-ročného Košičana ako vodiča podozrivého zo zavinenia tejto tragickej nehody, ktorého so súhlasom dozorujúceho prokurátora umiestnili do cely policajného zaistenia. Momentálne sa vykonávajú ďalšie procesné úkony,“ doplnil Szabó.