Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Košice ocenili niekoľkých policajtov i osobností verejného života

Na archívnej snímke z 19. mája 2021 slávnostné oceňovanie príslušníkov košickej mestskej polície (MsP) a osobností verejného a spoločenského života. Foto: TASR - Diana Semanová

Náčelník MsP Slavomír Pavelčák konštatoval, že 284 príslušníkov chce aj naďalej byť čo najbližšie k občanom.

Košice 3. mája (TASR) – Mesto Košice v utorok ocenilo 24 príslušníkov mestskej polície (MsP). Ide o príslušníkov, ktorí pri výkone služby zachránili život a zdravie občanov, zaslúžili sa o bezpečnosť mesta a jeho obyvateľov, ako aj tých, ktorí sú aktívne v službe už 25 rokov. Ocenenia si prevzalo aj sedem osobností verejného a spoločenského života, informoval magistrát.

Čestný odznak a ďakovný list získali napríklad členovia hliadky MsP Západ Jozef Rudolecký a Stanislav Beluš. Tí počas minuloročného Medzinárodného maratónu mieru zachránili život 40-ročnému bežcovi, ktorý spadol na zem v dôsledku vyčerpania. Tomáš Bartko a Peter Piatka zo stanice MsP Stred pomohli v ohrození života kolobežkárovi zranenému po kolízii s osobným autom. Aj týchto policajtov ocenil košický primátor Jaroslav Polaček počas slávnostného ceremoniálu pred budovou historickej radnice.

Náčelník MsP Slavomír Pavelčák konštatoval, že 284 príslušníkov chce aj naďalej byť čo najbližšie k občanom. Pre to zvýšili počet hliadok na celom území mesta a na jeseň minulého roka otvorili aj vysunuté pracovisko v prízemí budovy historickej radnice.

Primátor zdôraznil, že záchrana ľudských životov je tým najcennejším, čomu sa venujú príslušníci MsP. „Mestská polícia je významnou súčasťou života nášho mesta, udržiava poriadok v našom meste a vykonáva množstvo ďalšej záslužnej práce. Je dôležité, aby jej obyvatelia dôverovali a v takom prípade sa všetci budeme v Košiciach dobre cítiť. Naším cieľom aj naďalej zostávajú čisté a bezpečné Košice, k čomu nám pomáha aj činnosť environmentálnych hliadok MsP,“ uviedol Polaček.

Osobnosti verejného a spoločenského života Miroslav Antal, Jozef Belický, Peter Ferjenčík, Rudolf Galambos, Marek Kristan, Marcel Mihalik a Ivan Staš získali čestný odznak a ďakovný list za spoluprácu, podporu a zásluhy o bezpečnosť v meste a jeho obyvateľov.