Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Od pondelka platia v košickej MHD aj virtuálne cestovné lístky

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Zakúpiť si lístok prostredníctvom aplikácie je možné hneď po jej stiahnutí do mobilného telefónu.

Košice 24. júla (TASR) – Obyvatelia a návštevníci mesta Košice si môžu od pondelka zakúpiť virtuálny cestovný lístok na mestskú hromadnú dopravu prostredníctvom ďalšej mobilnej aplikácie.

„Aplikácia UBIAN ponúka cestujúcim možnosť aktívne využívať verejnú dopravu v meste a prináša moderný a inovatívny trend v procese vybavenia cestujúcich," informovala TASR Vladimíra Petrušová, špecialistka pre styk s verejnosťou Dopravného podniku mesta Košice.

Cestovný lístok zakúpený prostredníctvom novej aplikácie je platný vo všetkých prostriedkoch košickej MHD, v autobusoch aj električkách. Aktuálne je v nej dostupných päť typov základných lístkov, 30- a 60-minútový, 24-hodinový, sedemdňový a lístok za batožinu alebo bicykel.

„Virtuálne cestovné lístky zakúpené cez mobilnú aplikáciu UBIAN sú prestupné, majú definovanú časovú platnosť a platia len v MHD Košice," podotkla Petrušová s tým, že aplikácia okrem kúpy lístka ponúka aj možnosti vyhľadania spojenia, zistenia aktuálneho meškania spoja či polohy vozidla na mape.

Zakúpiť si lístok prostredníctvom aplikácie je možné hneď po jej stiahnutí do mobilného telefónu. Petrušová pripomenula, že cestujúci smie do vozidla MHD nastúpiť až po začatí platnosti virtuálneho cestovného lístku. Ten sa v aplikácii uloží vo forme QR kódu, ktorým sa cestujúci preukazuje pri prepravnej kontrole.