Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Opravu zvodidiel na Čermeľskej ceste v Košiciach dokončili

Na ilustračnej snímke vrana sedí na zvodidlách. Foto: TASR/AP

K poškodeniu zvodidiel došlo pri nehode cisternového vozidla vlani v auguste.

Košice 6. marca (TASR) – Stavebné práce súvisiace s opravou zvodidiel neďaleko stanice Detskej železničky na Čermeľskej ceste dokončilo mesto Košice v uplynulých dňoch. Spevnili svah pod cestou a osadili nové zvodidlá v dĺžke 100 metrov, úpravy stáli 115.000 eur. Informuje o tom mesto na svojej webovej stránke. Pripomína, že na tomto úseku v uplynulom roku došlo k viacerým nehodám a škodovým udalostiam.

Zvodidlá majú úroveň zadržania H2, čo je o dva stupne viac ako tie predchádzajúce, ktoré minulý rok prestali plniť svoj účel,“ uvádza magistrát. Pre zlepšenie bezpečnosti cestnej premávky bude na celom úseku od stanice Detskej železnice v Čermeli po Alpinku osadené aj nové dopravné značenie. „Mesto Košice takisto preventívne zabezpečí zdrsnenie povrchu vozovky pri stanici Detskej železnice, aby sa najmä pri nepriaznivom počasí minimalizovala možnosť dopravných nehôd,“ dodáva.

K poškodeniu zvodidiel došlo pri nehode cisternového vozidla vlani v auguste. Mesto následne vyhlásilo súťaž na opravu zvodidiel. Podľa neho sa realizácia stavebných prác musela posunúť, keďže podmáčaný svah nedovoľoval montáž nových zvodidiel. Počas opravy úseku bolo z dôvodu zvýšenia bezpečnosti na ceste umiestnené dočasné dopravné značenie a zároveň tam bola doprava vedená v jednom jazdnom pruhu.

Mesto začalo aj s opravou mosta ponad Čermeľský potok na Bankov, ktorá potrvá približne päť mesiacov. Vodičov vyzýva, aby v tomto úseku naďalej jazdili so zvýšenou opatrnosťou.