Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Pobočku knižnice na Němcovej ulici v Košiciach obnovili

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Práce sa začali kompletným vypratávaním celého interiéru, pokračovali stavebnými opravami a nakoniec bol priestor dizajnovo modernizovaný novým nábytkom a ďalšími interiérovými doplnkami či technikou.

Košice 16. septembra (TASR) – Mimoškolská pobočka Knižnice pre mládež mesta Košice (KMMK) na Němcovej ulici prešla v uplynulých mesiacoch obnovou, verejnosti ju opäť sprístupnili. TASR o tom za knižnicu informovala Viera Ristvejová.

Práce sa začali kompletným vypratávaním celého interiéru, pokračovali stavebnými opravami a nakoniec bol priestor dizajnovo modernizovaný novým nábytkom a ďalšími interiérovými doplnkami či technikou. „Všetko prebiehalo na základe projektových návrhov, ktoré pre nás vypracovali zástupcovia z Katedry dizajnu Fakulty umení Technickej univerzity v Košiciach. Cieľom bolo vytvoriť moderný a funkčný priestor s dôrazom na estetickú stránku,“ povedala riaditeľka knižnice Kamila Prextová.

Uvedená pobočka bola pre rekonštrukciu zatvorená od mája. Jej súčasťou bola tiež výmena elektroinštalácie a okrem iného pribudlo i podlahové kúrenie. Celková investícia do obnovy bolo vo výške približne 26.000 eur. S prácami začali ešte v roku 2020 výmenou osvetlenia. Projekt finančne podporil aj Fond na podporu umenia.