Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Počas Medzinárodnej výstavy mačiek sa dá pomôcť aj tým opusteným

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

V materiálnej zbierke sú vítané konzervy, granuly, mačacie toalety, škrabadlá, prepravky, klietky, pelechy, deky, hračky, savé podložky, vlhčené utierky, dezinfekčné prostriedky či podstielky.

Košice 11. júna (TASR) – Počas Medzinárodnej výstavy mačiek, ktorá sa v sobotu a nedeľu (12. 6.) koná v kultúrno-spoločenskom centre na Jedlíkovej v Košiciach, sa dá pomôcť aj opusteným mačkám. Zbierku materiálnych darov pripravilo občianske združenie Srdce pre mačky v spolupráci s Dopravným podnikom mesta Košice (DPMK), ktorý pred centrum počas víkendu pristavil "Mňaukobus". TASR o tom informovala Vladimíra Petrušová z DPMK.

"Na parkovisku pred centrom DPMK bude oba dni výstavy odstavený elektrobus Rozprávkový expres. Vozidlo bude slúžiť ako 'zberný dvor', do ktorého verejnosť môže nosiť potrebné veci pre mačičky," priblížila. V materiálnej zbierke sú vítané konzervy, granuly, mačacie toalety, škrabadlá, prepravky, klietky, pelechy, deky, hračky, savé podložky, vlhčené utierky, dezinfekčné prostriedky či podstielky.

"Mňaukobus" bude pred kultúrno-spoločenským centrom odstavený oba dni výstavy v čase od 10.00 do 18.00 h.